Heerlijk recept voor een gezond keto dieet ontbijt

recept voor keto dieet

Griekse yoghurt met cottage cheese en gevriesdroogde aardbeien

Super lekker en makkelijk recept om de dag goed en gezond te starten. Perfect voor een Keto dieet met weinig koolhydraten maar veel eiwitten en vetten. Weg met het hongergevoel tot de lunch;)))

Ingrediënten

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram cottage cheese
  • 7 gram gevriesdroogde aardbeien, bestel ze hier
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop

Bereiding

  1. Doe de Griekse yoghurt en de cottage cheese in een kom en roer het door elkaar.
  2. Voeg naar smaak de honing of agavesiroop toe en de gevriesdroogde aardbeien.
  3. Serveer direct.

Er zijn veel voordelen om een koolhydraatarm dieet, ook wel KHA dieet genoemd, te volgen. Het kan helpen om af te vallen, je energieniveau te verhogen en je stemming te verbeteren. Vetten bevatten meer calorieën dan koolhydraten, waardoor je minder snel honger krijgt.

Het Keto dieet in een notendop

Het keto dieet is een dieet waarbij je heel weinig koolhydraten eet, maar wel veel vetten. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in een staat van ketose komt. In ketose verbrandt je lichaam vetten voor energie in plaats van koolhydraten.

Let op

Het keto dieet is niet voor iedereen geschikt. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft, een onderliggende medische aandoening hebt, medicijnen gebruikt of reuma, diabetes type 2 (suikerziekte), epilepsie of fybromyalgie hebt, is het belangrijk om eerst met je arts te praten voordat je met het keto dieet begint.

Misschien vind je dit ook leuk…

× Stel je vraag LIVE!